Autismi ja ravinto!
Autismi lisääntyy (THL:n blogi: http://bit.ly/1yMO8mv)

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, ympäristömyrkyt, haitalliset kemikaalit, prosessoitu kasviöljy (siemenöljyt, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja sokereiden liikasyönti sekä D-vitamiinin puute lisää riskiä sairastua mm. autismiin, haittaamalla suoliston hyvien bakteerien toimintaa, jotka ovat tärkeässä asemassa ihmisen immuunipuolustuksessa.

THL on Pekka Puskan johdolla tehnyt massiivisen sairastumisepidemian suomessa mahdolliseksi kieltämällä terveelliset eläinrasvat ja D-vitamiinin syönnin viimeiset 40 vuotta ja "pakottanut" kansan syömään luonnotonta prosessoitua kasvirasvaa, syömään ja juomaan rasvattomia maitotuotteita ja käyttämään runsaasti viljaa. Lisäksi on haukuttu ja peloteltu niitä ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet nämä suositukset, vaikka tieteellistä näyttöä on runsaasti näiden haitallisuudesta terveydelle.

Viralliset ravitsemussuositukset ja varsinkin eläinrasvan kieltäminen perustuu poliittisiin päätöksiin, jotka ovat lähtöisin Yhdysvalloista 1970-luvulla ja joilla ei ole mitään tekemistä terveyden edistämisen kanssa.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Autismi ja D-vitamiini!

Maapallon väestöstä enemmistö potee D-vitamiinivajausta. Liian pieni D-vitamiinin saantisuositus ja ravintolisien vastustus maksavat yhteiskunnalle miljardeja euroja vuodessa.Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htmHuutavin pula D-vitamiinista Euroopassa on maahanmuuttajaäideillä ja heidän lapsillaan. Tästä syystä Heaneyn mukaan Ruotsissa somaliäitien lapsilla tavataan normaalia useammin autismia. Osalla äideistä D-vitamiinitaso on niin alhainen, ettei sitä voitu mitata.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/vitamiinitutkimuksen-pioneeri-suomalaiset-tarvitsevat-suosituksia-enemman-d-vitamiinia/?shared=42653-e373a8ad-999Uusi tutkimus viittaa siihen, että on olemassa syy-seurausyhteys D-vitamiinin puutteen, riittämättömän serotoniinin (aivojen välittäjäaine) muodostuksen ja autismin välillä.
http://medicalxpress.com/news/2014-02-causal-link-vitamin-d-serotonin.htmlD-vitamiinin puute ja autismi:

http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/neurological-conditions/autism/

http://www.psychologytoday.com/blog/evolutionary-psychiatry/201104/autism-and-vitamin-d

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/208404/Dvitamiinin+puutteen+ja+autismin+yhteytta+selvitetaan+Ruotsissa


http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=184Eurooppalainen D-vitamiinin asiantuntijatyöryhmä on huolestunut Euroopan väestön hälyttävästä D-vitamiinin puutteesta. D-vitamiini on tarpeen ravintolisänä jopa aurinkoisissa etelän maissa, kuten Espanjassa. Pohjoismaissa tarve on 100 mikrogrammaa (µg) päivässä. Ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuuden (S-D-25) tulee olla yli 100 nmol/l. Suomessa viranomaiset suhtautuvat nihkeästi ravintolisiin ja pitävät siksi riittävänä 50 nmol/l ja pelottelevat yli 50 µg:n muka olevan vaarallista.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247


 
HYKSin lasten ja nuorten sairaalan dosentti Outi Mäkitie tuomitsee Duodecimin pääkirjoituksessa vuonna 2011 valtion ravitsemusneuvottelukunnan päätöksen hylätä D-vitamiinin saantisuosituksen nostamista. Sen toiminta on vastuutonta, sillä suosituksen välitön nosto voisi vaikuttaa merkittävästi suomalaislasten terveyteen.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdfAutism Expert Dr. Robert Melillo Discusses New Study Linking Vitamin D to Reduced Autism Risks
http://www.americasradionewsnetwork.com/autism-expert-dr_-robert-melillo-discusses-new-study-linking-vitamin-d-to-r?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitterScientists investigate possible connection between autism and vitamin D
http://www.environmentalhealthnews.org/ehs/news/2013/autism-and-vitamin-dGrassrootsHealth webinar series: Vitamin D and autism
http://www.vitamindcouncil.org/blog/grassrootshealth-webinar-series-vitamin-d-and-autism/Do you know someone who has been affected by autism?
A recent case report showed that the vitamin D supplementation improved symptoms in one 2 year old autistic boy.
http://www.vitamindcouncil.org/blog/case-report-vitamin-d-supplementation-improves-symptoms-of-autism/#Vitamin D supplementation improves autism in children, according to new study!
https://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-supplementation-improves-autism-in-children-according-to-new-study

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinto ja autismi!

Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään.

Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
viljat.htm


Miksi imetysaikaa jatketaan 4 mahaisen märehtijän maidolla ja kasvutekijöillä, jotka eivät sovi meille ihmisille lainkaan? Suomalaiset maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa sekä bakteeriperäisissä korvatulehduksissa.
kalsium.htm


PRISMA: Autismin arvoitus - MA 22.7.2013 kelo 19.00 Yle TV1
http://www.youtube.com/watch?v=599g-q56Z-o


Autismiin apua ruokavaliosta?
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/29/autismiin-apua-ruokavaliosta

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Ravinnon merkitys!